7-daagse masterclass Prosthetic make-up ontwerpen en uitvoeren | Beginner

Wil jij graag meer kennis van SFX make-up van A tot Z? Van het ontwerpen, boetseren, mallen maken tot het plakken en kleuren? Tijdens deze masterclass krijg je in zeven dagen alle basiskennis mee en maak je je eigen prosthetics!

Binnenkort beginnen we weer met de masterclass “Prosthetic Make-up ontwerpen en uitvoeren | Beginner”. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. Deze masterclass is geschikt voor een beginner in het Special Make-up Effects vak, maar ook voor een ervaren Make-up Artist.

Dag-4-19.png

Voor wie is deze masterclass bestemd

Ben jij een grimeur of visagist en neem je je vak serieus? Wil jij  graag als een echte vakidioot up to date kennis op doen? Wil je het hele proces van het prosthetics maken leren, van begin tot eind?mDan is deze masterclass absoluut geschikt voor jou!

Deze masterclass is met name ook interessant voor professionals die al jaren actief zijn in het vak, maar alle innovaties hebben moeten missen door overvolle agenda’s en bij gebrek aan gepast aanbod.  Maar ook zeker voor de jonge talenten die hun eerste stappen in dit werkveld willen gaan zetten. Dit is een must voor iedereen met grote passie en liefde voor dit fantastische vak!

Wees er snel bij, want vol is vol.

Uniek aan deze masterclass

Naast dat je het hele mallenproces doorloopt met alle technische ins en outs, begeleiden we je ook creatief. We gaan dieper in op de ontwerpfase en onderzoeken wat jij graag wilt maken. Bij deze masterclass maken we een neus- of kinprothese, maar ook daarin zijn er enorm veel mogelijkheden. Op de voorlaatste dag gaan we ook dieper in op het kleuren van siliconen appliances. Er is een module gecreëerd waarin je kleurenleer krijgt en ook praktisch aan de slag gaat. Het kleuren van een siliconenprothese op High Definition is één van de moeilijkste onderdelen van een prosthetic make-up en hier wordt in deze masterclass heel veel aandacht aan besteed!

data

Op aanvraag 

Dag 5 (5)
Dag 6 (49)

prijs

€2275,- pp excl. BTW
In het kort:

  • Zeven lesdagen op locatie met al onze kennis, tips en tricks.
  • Tussentijdse feedback op jouw boetseersel.
  • Alle special make-up grondstoffen.
  • Een professionele fotograaf maakt foto’s van jouw eindresultaat.

planning

DAG 1

Lifecasten (Gezichtsafgietsel)

DAG 2

Lifecast afwerken, ontwerp en boetseren

DAG 3&4

Mallen

DAG 5

Siliconen protheses gieten

DAG 6

Oefenen met plakken en kleuren

DAG 7

Make-up uitvoeren

Mail info@atelierkevinvandenbergh.com of via het contactformulier voor meer informatie over de lesdagen.

locatie

De lesdagen vinden plaats bij Atelier Kevin Van Den Bergh in Zevenaar. Zo krijg je ook meteen een kijkje in de keuken, want het atelier is de plek waar wij alle dingen bouwen. Alle professionele producten en faciliteiten zijn voorhanden.

Dag 6 (78)

docenten

De lessen worden verzorgd door het team van Atelier Kevin Van Den Bergh. Dat team bestaat uit Kevin, die alle lessen verzorgt, en Machteld, die hierbij assisteert.

Kevin is al meer dan 20 jaar actief als Special Make-up Effects MUA. In 2000 is Kevin in Los Angeles cum laude afgestudeerd aan de Joe Blasco Make-up School in Advanced Prosthetics na eerder meerdere opleidingen in België afgerond te hebben.

Kevin is zijn carrière begonnen als intern/stagiair bij Oscarwinnaar (‘Bram Stoker’s Dracula’) Matthew W. Mungle. Hij werkte daar mee aan projecten zoals voor de gerenomeerde TV-serie ‘The X-Files’, films als ‘Road to Perdition’, ‘The Panic Room’, ‘The Beach’, ‘The Scorpion King’ en ook ‘Frida’, waarvoor Matthew en zijn partner John Jackson alweer een Oscar voor beste make-up wegkaapten.

In België is Kevin onder meer bekend van zijn werk bij Studio 100 aan kinderseries en films als ‘Kabouter Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Mega Toby’, en voor musicals zoals ‘De Drie Biggetjes’. Kevin is vervolgens, mede door de liefde, in Nederland gaan wonen waar hij sinds 2007 aan vele projecten heeft meegewerkt. Denk aan TV-series met Wendy van Dijks typetjes ‘Loesie’ en ‘Ushi and the Family’, ‘The Story of My Life’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘GR5’, ‘Nonkels’, films als ‘Michiel de Ruyter’, ‘Sneekweek’, ‘Bankier van ’t verzet’, ‘Torpedo’, ‘Redbad’ en ‘De Heineken ontvoering’.

Met zijn jarenlange ervaring in de film, TV en live entertainment heeft hij als docent in België en Nederland ook heel wat meters gemaakt bij verschillende opleidingen waaronder ROC Arnhem.

Kevin ademt simpelweg Special Make-up en wil deze passie en kennis voor zijn vak graag met je delen!

Machteld is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Make-up & Hair Artist in Arnhem. Daarna is ze verder gaan studeren aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten waar ze in 2015 is afgestudeerd. In 2015 begon ze haar bedrijf Made Creatives en sinds 2016 is ze een vaste kracht (op ZZP basis) bij Atelier Kevin Van Den Bergh. Ze heeft meegewerkt aan projecten als ‘The Story of My Life’, ‘de Tv-Kantine’, ‘Torpedo’, ‘Redbad’, ‘Gevoel voor Tumor’, ‘Radical Redemption’, ‘Nonkels’ en veel meer. Ze is ook educator bij verschillende onderwijsinstanties waaronder ROC Arnhem.

na deze masterclass

Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je een certificaat “Prosthetic Make-up ontwerpen en uitvoeren | Beginner” en kan je, indien gewenst, doorstromen naar de masterclass “Prosthetic Make-up ontwerpen en uitvoeren | Advanced”. In deze masterclass gaan we een individueel traject met je aan, waarin jij je droomproject onder onze begeleiding kan verwezenlijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

materialenkit

Een groot deel van de materialen is inbegrepen in het lesgeld. SFX make-up grondstoffen bevoorraden wij.

Een aantal materialen moet je zelf meenemen. Na aanvraag krijg je daar meer informatie over. 

Meld je aan via het contactformulier of mail naar info@atelierkevinvandenbergh.com

onze studenten

Hier vind je een aantal foto’s van het werk van de studenten die de masterclass hebben gevolgd in de zomer van 2021. Zoals je ziet is er veel ruimte voor creatieve vrijheid. De protheses en de make-up zijn het eigen ontwerp van de studenten. 

Make-up photography by Daphne van de Velde.