2-daagse masterclass lifecast gezicht | Beginner & gevorderd

Wil jij graag leren hoe een gipsen gezichtsafdruk wordt gemaakt met alginaat of siliconen? Hoe vervolgens deze afdruk tot een mooi canvas wordt afgewerkt? Tijdens deze masterclass krijg je in 2 dagen alle noodzakelijke kennis én jouw lifecast mee.

lBinnenkort beginnen we met de 2-daagse masterclass “Lifecasten gezicht”. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Deze masterclass is geschikt voor een beginner in het Special Make-up Effects vak, maar ook voor een ervaren Make-up Artist.

foto siliconen lifecast atelier metalband

Voor wie is deze masterclass bestemd

Voor grimeurs en visagisten die hun vak serieus nemen en graag als een echte vakidioot up to date kennis op willen doen van alle processen begin tot eind. Deze masterclass is met name ook interessant voor professionals die al jaren actief zijn in het vak maar alle innovaties hebben moeten missen door overvolle agenda’s en bij gebrek aan gepast aanbod, maar ook zeker voor de jonge talenten die hun eerste stappen in dit werkveld willen gaan zetten. Dit is een must voor iedereen met grote passie en liefde voor dit fantastische vak!

Uniek aan deze masterclass

Je krijgt 1 op 1 praktijkondersteuning in een kleine klas met cursisten niet groter dan 4 personen.

Zodoende krijg je in een rustige omgeving alle aandacht en kennis die je nodig hebt om op een veilige manier te leren lifecasten.

Beginner: werken met lifecasting alginaat.

Gevorderd: werken met lifecasting siliconen.

data

DAG  1 | zaterdag 1 juli 2023
DAG  2 |zondag 2 juli 2023

foto siliconen lifecast atelier
Dag-1-10.png

prijs

Lifecasting Beginner:

€550,- pp excl. BTW (21%) 75% aanbetaling bij inschrijving en resterende 25% vóór aanvang Masterclass.In het kort:

  • 2 lesdagen op locatie met al onze kennis, tips en tricks
  • alle materialen

Lifecasting Gevorderd:

€595,- pp excl. BTW (21%) 75% aanbetaling bij inschrijving en resterende 25% vóór aanvang Masterclass.In het kort:

  • 2 lesdagen op locatie met al onze kennis, tips en tricks
  • alle materialen

planning

DAG 1

Gezichtafgietsel (Lifecasten)

DAG 2

Lifecast afwerken

Mail info@atelierkevinvandenbergh.com of via het contactformulier voor meer informatie over de lesdagen.

locatie

Deze 2 lesdagen vinden plaats bij Atelier Kevin Van Den Bergh in Zevenaar. Zo krijg je ook meteen een kijkje in de keuken, want het atelier is de plek waar wij alle dingen bouwen. Alle professionele producten en faciliteiten zijn voorhanden.

Locatie Atelier: Didamseweg 148C 6902PE Zevenaar Nederland

Dag 6 (78)

docenten

De lessen worden verzorgd door het team van Atelier Kevin Van Den Bergh. Dat team bestaat uit Kevin, die alle lessen verzorgt, en Machteld, die hierbij assisteert.

Kevin is al meer dan 20 jaar actief als Special Make-up Effects MUA. In 2000 is Kevin in Los Angeles cum laude afgestudeerd aan de Joe Blasco Make-up School in Advanced Prosthetics na eerder meerdere opleidingen in België afgerond te hebben.

Kevin is zijn carrière begonnen als intern/stagiair bij Oscarwinnaar (‘Bram Stoker’s Dracula’) Matthew W. Mungle. Hij werkte daar mee aan projecten zoals voor de gerenomeerde TV-serie ‘The X-Files’, films als ‘Road to Perdition’, ‘The Panic Room’, ‘The Beach’, ‘The Scorpion King’ en ook ‘Frida’, waarvoor Matthew en zijn partner John Jackson wederom een Oscar voor beste make-up wegkaapten.

In België is Kevin onder meer bekend van zijn werk bij Studio 100 aan kinderseries en films als ‘Kabouter Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Mega Toby’, en voor musicals zoals ‘De Drie Biggetjes’. Kevin is vervolgens, mede door de liefde, in Nederland gaan wonen waar hij sinds 2007 aan vele projecten heeft meegewerkt. Denk aan TV-series met Wendy van Dijks typetjes ‘Loesie’ en ‘Ushi and the Family’, ‘The Story of My Life’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘GR5’, ‘Nonkels’, films als ‘Michiel de Ruyter’, ‘Sneekweek’, ‘Bankier van ’t verzet’, ‘Torpedo’, ‘Redbad’ en ‘De Heineken ontvoering’.

Met zijn jarenlange ervaring in de film, TV en live entertainment heeft hij als docent in België en Nederland ook heel wat meters gemaakt bij verschillende opleidingen waaronder ROC Arnhem.

Kevin ademt simpelweg Special Make-up en wil deze passie en kennis voor zijn vak graag met je delen!

Machteld is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Make-up & Hair Artist in Arnhem. Daarna is ze verder gaan studeren aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten waar ze in 2015 is afgestudeerd. In 2015 begon ze haar bedrijf Made Creatives en sinds 2016 is ze een vaste kracht (op ZZP basis) bij Atelier Kevin Van Den Bergh. Ze heeft meegewerkt aan projecten als ‘The Story of My Life’, ‘de Tv-Kantine’, ‘Torpedo’, ‘Redbad’, ‘Gevoel voor Tumor’, ‘Radical Redemption’, ‘Nonkels’ en veel meer. Ze is ook educator bij verschillende onderwijsinstanties waaronder ROC Arnhem.

na deze masterclass

Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je een certificaat “Lifecasten gezicht” en kan je, indien gewenst, doorstromen naar onze andere masterclasses waarvan alle info terug te vinden is op onze sites.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

materialenkit

Alle materialen zijn inbegrepen in het lesgeld.

Een aantal materialen moet je zelf meenemen:

  • Slechte kledij
  • Je eigen lunch (warme en koude dranken voorzien wij)
  • Een eventuele draagtas op dag 2 op jouw gipsen canvas in te stoppen.

onze studenten

Hier vind je een aantal foto’s van het werk van de studenten die de masterclass hebben gevolgd in de zomer van 2021. Zoals je ziet is er veel ruimte voor creatieve vrijheid. De protheses en de make-up zijn het eigen ontwerp van de studenten. 

Make-up photography by Daphne van de Velde.

contact opnemen

meer informatie

Didamseweg 148C
6902 PE Zevenaar
Nederland

KvK: 52390012
BTW-ID: NL002447152B40

+31 610 463 311
info@atelierkevinvandenbergh.com