2-daagse masterclass siliconen protheses plakken en kleuren

Wil jij graag meer kennis over siliconen protheses of een opfrissing hoe deze aan te brengen? Wil je graag leren hoe deze zo mooi op kleur te brengen dat ze wegblenden in de huid?

Tijdens deze masterclass krijg je in 2 dagen alle basiskennis mee en ga je meerdere protheses plakken en kleuren.

Binnenkort beginnen we met de masterclass “Prosthetics plakken en kleuren”. Deze masterclass is geschikt voor een beginner in het Special Make-up Effects vak, maar ook voor een ervaren Make-up Artist.

Dag-6-59.png

Voor wie is deze masterclass bestemd

Voor grimeurs en visagisten die hun vak serieus nemen en graag als een echte vakidioot up to date kennis op willen doen van siliconen protheses. Zeker handig als je siliconen protheses in handen krijgt vanuit een atelier en je weet hoe je deze volgens de wensen van de klant vakkundig kunt verwerken. Deze masterclass is met name ook interessant voor professionals die al jaren actief zijn in het vak, het plakken van protheses frequent willen opfrissen en alle innovaties hebben moeten missen. Ook mede door overvolle agenda’s en bij gebrek aan gepast aanbod. Maar deze masterclass is ook zeker geschikt voor de jonge talenten die hun eerste stappen in dit werkveld willen gaan zetten. Dit is een must voor iedereen met grote passie en liefde voor dit fantastische vak!

Uniek aan deze masterclass

Doordat de klassen klein zijn opgezet (maximaal 6 cursisten) krijg je veel individuele begeleiding.

Het kleuren van een siliconenprothese op High Definition is één van de moeilijkste onderdelen van een prosthetic make-up en hier wordt in deze masterclass heel veel aandacht aan besteed.

data

Juni  2023 | zaterdag 24 en zondag 25 VOL!


Dag 6 (49)
IMG_7090.png

prijs

€650,- pp excl. BTW (21%) 75% aanbetaling bij inschrijving en resterende 25% vóór aanvang Masterclass.
In het kort:

  • 2 lesdagen op locatie met al onze kennis, tips en tricks
  • inclusief professionele protheses
  • inclusief koffie, thee, frisdrank
  • op dag 2 neem je een model mee

planning

DAG 1

Demo plakken en kleuren | Oefenen plakken en kleuren

DAG 2

Make-up uitvoeren

Mail info@atelierkevinvandenbergh.com of via het contactformulier voor meer informatie over de lesdagen.

locatie

De 2 lesdagen vinden plaats bij Atelier Kevin Van Den Bergh in Zevenaar. Zo krijg je ook meteen een kijkje in de keuken, want het atelier is de plek waar wij alle dingen bouwen.

Alle professionele producten en faciliteiten zijn voorhanden.

Locatie Atelier: Didamseweg 148C 6902PE Zevenaar Nederland

Dag 6 (78)

docenten

De lessen worden verzorgd door het team van Atelier Kevin Van Den Bergh. Dat team bestaat uit Kevin, die alle lessen verzorgt, en Machteld, die hierbij assisteert.

Kevin is al meer dan 20 jaar actief als Special Make-up Effects MUA. In 2000 is Kevin in Los Angeles cum laude afgestudeerd aan de Joe Blasco Make-up School in Advanced Prosthetics na eerder meerdere opleidingen in België afgerond te hebben.

Kevin is zijn carrière begonnen als intern/stagiair bij Oscarwinnaar (‘Bram Stoker’s Dracula’) Matthew W. Mungle. Hij werkte daar mee aan projecten zoals voor de gerenomeerde TV-serie ‘The X-Files’, films als ‘Road to Perdition’, ‘The Panic Room’, ‘The Beach’, ‘The Scorpion King’ en ook ‘Frida’, waarvoor Matthew en zijn partner John Jackson alweer een Oscar voor beste make-up wegkaapten.

In België is Kevin onder meer bekend van zijn werk bij Studio 100 aan kinderseries en films als ‘Kabouter Plop’, ‘Mega Mindy’ en ‘Mega Toby’, en voor musicals zoals ‘De Drie Biggetjes’. Kevin is vervolgens, mede door de liefde, in Nederland gaan wonen waar hij sinds 2007 aan vele projecten heeft meegewerkt. Denk aan TV-series met Wendy van Dijks typetjes ‘Loesie’ en ‘Ushi and the Family’, ‘The Story of My Life’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘GR5’, ‘Nonkels’, films als ‘Michiel de Ruyter’, ‘Sneekweek’, ‘Bankier van ’t verzet’, ‘Torpedo’, ‘Redbad’ en ‘De Heineken ontvoering’.

Met zijn jarenlange ervaring in de film, TV en live entertainment heeft hij als docent in België en Nederland ook heel wat meters gemaakt bij verschillende opleidingen waaronder ROC Arnhem.

Kevin ademt simpelweg Special Make-up en wil deze passie en kennis voor zijn vak graag met je delen!

Machteld is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Make-up & Hair Artist in Arnhem. Daarna is ze verder gaan studeren aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten waar ze in 2015 is afgestudeerd. In 2015 begon ze haar bedrijf Made Creatives en sinds 2016 is ze een vaste kracht (op ZZP basis) bij Atelier Kevin Van Den Bergh. Ze heeft meegewerkt aan projecten als ‘The Story of My Life’, ‘de Tv-Kantine’, ‘Torpedo’, ‘Redbad’, ‘Gevoel voor Tumor’, ‘Radical Redemption’, ‘Nonkels’ en veel meer. Ze is ook educator bij verschillende onderwijsinstanties waaronder ROC Arnhem.

na deze masterclass

Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je een certificaat “Prosthetics plakken en kleuren” en kan je, indien gewenst, doorstromen naar de masterclass “7-daagse Masterclass Prosthetic make-up ontwerpen en uitvoeren | Beginner” en later naar “Prosthetic make-up ontwerpen en uitvoeren | Advanced”. In deze geavanceerde masterclass gaan we een individueel traject met je aan, waarin jij je droomproject onder onze begeleiding kan verwezenlijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

materialenkit

Een groot deel van de materialen is inbegrepen in het lesgeld waaronder de protheses.

SFX make-up producten bevoorraden wij.

Een aantal materialen moet je zelf meenemen:

  • Je eigen lunch (warme en koude dranken voorzien wij)
  • Make-up penselen: poederborstel of foundation  brush, een fijn dun penseel en een lippenpenseel (mocht je deze penselen niet hebben, laat het ons dan even weten)
  • Eventueel je eigen make-up kit (indien je die hebt)

onze studenten

Hier vind je een aantal foto’s van het werk van de studenten die de masterclass hebben gevolgd in de zomer van 2021. Zoals je ziet is er veel ruimte voor creatieve vrijheid. De protheses en de make-up zijn het eigen ontwerp van de studenten. 

Make-up photography by Daphne van de Velde.

contact opnemen

meer informatie

Didamseweg 148C
6902 PE Zevenaar
Nederland

KvK: 52390012
BTW-ID: NL002447152B40

+31 610 463 311
info@atelierkevinvandenbergh.com